Desaprendre

Fa setmanes, una multinacional de banca (quins collons !!!) ha encetat una campanya publicitària prou agressiva que ens convida a “desaprendre”. El missatge bàsic es que hem d’oblidar els prejudicis i la desconfiança que tenim naturalment a l’hora de fer operacions per internet. Per extensió, ens volen dir que el banc “taronja” es prou modern, fiable i solvent com per que pague la pena que els feliços burgesos els donem els nostres diners. Fins i tot han financiat un programa a una TV privada en el qual uns jovens profesionals amb èxit ens expliquen com han triomfat a la vida a base de desobeir les regles establertes en el camp de la seua activitat.

De la mateixa forma que fa dos posts vos convidava a reflexionar sobre una altra campanya publicitària de la banca, ara vos anime a seguir el consell del banc i desaprendre. El xicotet matis que canvia tot es que jo no vos convide a “desaprendre” les mateixes coses que uns “pijos” engominats de “familia bien” i cotxe de luxe, votants de ja-sabeu-quin-partit. Jo vos convide a “desaprendre” coses com les següents.

1- “La gestió privada es millor que la pública”. Mentira cotxina. Des de que Holanda va privatitzar la gestio de la sanitat en 2006, la despesa sanitaria ha pujat.

2- “En moments difícils, els tecnòcrates son millors gestors”. Mentira cotxina. Els tecnòcrates que acaparen poder polític a Europa son comissionats de la banca d’inversions nord americana, que no governaran per la gent sino pels interessos del “mercats”.

Vos convide a completar la llista amb tots els “luoghi comuni” que la dreta ha aconseguit ficar en el cap de la gent a base d’anys de mitjans de comunicació controlats i publicitat que ens ha regalat la “revolució conservadora”.

Finalment, una reflexió. ¿No voldran amb el “desaprendre” que oblidem els 10.000.000.000€ que va necessitar el banc taronja en 2008?

http://www.elpais.com/articulo/economia/Holanda/inyectara/10000/millones/grupo/ING/elpepueco/20081019elpepueco_2/Tes

Anuncis


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s